Stress
Medium

Ik kan wel advies gebruiken in mijn huidige financiële situatie.

Je weet dat je eigenlijk te veel geld uitgeeft, maar een echte oplossing heb je niet. Vraag advies van vrijwilligers en professionals. Zij vertellen je welke stappen je kan nemen.

‘Nooit geweten dat je gewoon contact op kan nemen met je schuldeiser om te onderhandelen over je aflossingsbedrag.’

Advies & actie

Kom je iedere maand geld te kort? Heb je een gat in je hand en wil je hier iets aan doen, voordat je in de problemen komt? En wil je sparen, maar lukt dat eigenlijk nooit?

Geen stress, althans, niet te veel. Je bent niet de enige. Den Haag kent verschillende organisaties die graag helpen met je geldzaken. Zoals met het maken van een overzicht van je financiën of helpen met een rekening die je niet in één keer kan betalen.

Maak een afspraak met een jongerenadviseur van het JIP om samen te kijken wie jou kan helpen met het op orde krijgen van je financiën.

Wil je zelf aan de slag met je schulden? Kies voor:

Kijk eens op zelfjeschuldenregelen voor een aanpak

Meld je aan voor een Maatjesproject. Een schuldhulpmaatje helpt je met het op orde brengen van je administratie of met het bereiken van je doel op het gebied van geld. 

Moneyfit van Schuldhulpmaatje Den Haag

Meer informatie:

Klik hier voor een overzicht van organisaties die jou kunnen helpen.

Moeilijke brieven

In deze tweede aflevering van SchuldZero leggen we je uit hoe je met moeilijke brieven om kunt gaan. Je krijgt er namelijk nogal wat toegestuurd. Soms per post, vaak per e-mail. Vol met moeilijke woorden en soms wat dreigende juridische taal. Maar wat staat er nou echt? En wat willen schuldeisers of de overheid nu wat je doet? Dat kom je te weten in deze video.