Ik kom er alleen niet meer uit, ik heb snel hulp nodig.

Maak je je post niet meer open, weet je niet hoe hoog je schulden zijn en zie je geen uitweg? Schakel hulp in. Er staan veel hulpverleners klaar om jou te helpen. Je hoeft het echt niet alleen te doen.

‘Ik heb maanden nauwelijks geslapen, wist niet eens meer hoe hoog mijn schulden waren. Nu kan ik weer plannen maken voor de toekomst.’

Hands on hulp

Als je schulden hoog zijn opgelopen, kan je daar mentaal en fysiek last van hebben. Je denkt alleen nog maar aan je geldzorgen en neemt beslissingen voor de korte termijn. Terwijl een plan voor erna, zoals een opleiding of werk, je misschien helpt uit de schulden te blijven. Blijf dus ook vooruitkijken en laat je erbij helpen.

Het JPF kijkt verder dan alleen je schulden. Wat heb je nodig voor toekomst? Zij helpen met het aflossen van de schulden. Met een zogenaamd ‘saneringskrediet’ kan je de schulden afbetalen. In geld of in werktijd, bijvoorbeeld met een stage. Meer info over JPF

Meer informatie:

Klik hier voor een overzicht van organisaties die jou kunnen helpen.

Afterpay

In deze derde aflevering van SchuldZero leggen we je uit hoe Afterpay werkt. Het is een heel handige optie om niet al geld uit te geven als je twijfelt over een aankoop. Je kunt je aankoop dan eerst thuis bekijken en als je niet tevreden bent stuur je het terug naar de winkel. Maar als je het product houdt dan moet je sowieso betalen… Daar komen nogal wat mensen me in de problemen. Hoe?… Dat kom je te weten in deze video.